Tetínská stopa na Speleofóru

Letošní Speleofórum se konalo ve dnech 21.-23.4.2023 tradičně ve Sloupu a tetínská výprava zaznamenala dlouho nevídaných šest členů – Bóžu, Lenku, Markétu, Cimbála, Netopejra a Jirku Poučka. A tradičně jsme zanechali výraznou stopu.

Fota z pátečního bloku – na prvním snímku rozezná pozorné oko všechny Tetíňáky kromě Cimbála, který fotil, Bóži, která zrovna stála vedle něj, Markéty, která přijela až v sobotu, Lenky, která si ještě plnila pracovní povinnosti, Jirky, který si hledal venku místo na spaní, a Netopejra, který byl zrovna kdoví kde. Na druhé fotce uvádí Lenka film On a marché sous la terre o francouzských jeskyňářích, jehož distribuci zajistila a jenž opatřila titulky. Na posledním snímku přijímá chválu ostatních českokrasových jeskyňářů (Fota Cimbál).

Vrchol sobotního večera – předseda ediční rady ČSS Cimbál vyhlašuje cenu za nejlepší článek ve sborníku Speleofóra, jímž se stal článek o jeskyni Tygří pruhy z pera Netopejrova. Na druhém snímku přebírá šťastný autor ceny z rukou předsedy ČSS Jana Lenarta a konferenciéra Mojmíra Závišky. Bohužel druhý z autorů článku, Pavel Čáp, musel odjet před vyhlášením. Následuje tradiční proslov laureáta. Mimochodem na téma Tygřích pruhů přednesl Netopejr dopoledne také strhující přednášku (fota Markéta 2x, Krtek).

Příspěvek byl publikován v rubrice Zprávy z akcí a jeho autorem je Cimbal. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Komentáře nejsou povoleny.