Květnový sumář

Měsíc květen zatím patří k nejúspěšnějším měsícům tohoto roku. Z jeskynních akcí jsme zvládli:

  • věnovat se dvěma exkurzím na naše lokality
  • osm kopacích akcí, tentokrát i malými dílčími objevy
  • tři mapovací akce

Dne 21. května proběhla brigáda na boudě spojená s oslavou trojnarozenin. Na přiložených fotkách od Markéty pěkně vynikne hlavně aktivita rodiny Dvořákovi, kdy Katka podávala kýble takovou rychlostí, že se je nepodařilo zaostřit, o Todově pohybu nemluvě.

Hned na dvou frontách jsme bojovali 28.5., kdy se konal jednak Petrbokův memoriál, jednak dětský den na hřišti.

Na Petrbokově memoriálu jsme tentokrát dokázali z člena a přátel skupiny postavit dvě mužstva – Tetín A a Tetín B. Na předstartovní fotografii od Bóži se ještě všichni účastníci usmívají. Ireně z Tetína A došel úsměv po zhruba 300 m, kdy ji upadla šlapka, Cimbála z Tetína B postihla podobná nehoda za Kuchařem. I tak se Tetín B umístil na pěkném 3. místě mezi družstvy a Bóža opanovala kategorii matky. Kompletní výsledky jsou dostupně zde: https://www.geospeleos.com/Petrbok/Index.htm

Na dětském dni jsme tradičně obsadili jedno stanoviště, kde měly děti možnost vyšplhat po lanovém žebříku či stavět komín z přepravek. Naštěstí letos nebyl takový nával jako předchozí rok, ale i tak jsme byli v zápřahu od jedné do půl šesté. Další stanoviště obsadila také již tradičně speleozáchranka s traverzem. Níže několik momentek od Bóži.

Příspěvek byl publikován v rubrice Zprávy z akcí a jeho autorem je Cimbal. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Komentáře nejsou povoleny.